Starting and developing, not breaking and training

Starten en herstarten van paarden

“The start is not something, it is everything”

Eerste impressies zijn belangrijk. Het moment dat een paard leert een mens op zijn rug te dragen is een belangrijke mijlpaal in zijn leven en we willen graag, met oog op de toekomst, dat dit een fijne en leuke ervaring wordt.

Een trainingsperiode is speciaal bedoelt voor mensen die hun (jonge) paard op basis van communicatie, plezier en wederzijds vertrouwen willen opleiden, onder professionele begeleiding.

Dit traject begint op de grond waar we een stevig fundament leggen zodat het voor het paard duidelijk is wat we van hem verwachten. Basisaspecten zoals respect, begrip en vertrouwen staan centraal.

Het paard voelt zich veilig, wijkt voor druk en kent de drie basisgangen op de cirkel.
Hij gaat achterwaarts en zijwaarts en heeft geen problemen met obstakels en nauwe, kleine ruimtes.

Vervolgens wordt de stap naar het zadel gemaakt en zullen we het paard, als leider op zijn rug, dezelfde principes leren en hem begeleiden in de verschillende gangen en beginselen van buiging.

Het paard kan rustig stilstaan tijdens het zadelen en het zadel dragen zonder spanning. Het paard begrijpt de directe, indirecte en ondersteunende teugelhulpen en de drie gangen in het zadel.

Om een (jong) paard tot betrouwbare partner te laten ontplooien is het belangrijk dat er positieve patronen en routines ontstaan die verder gaan dan de eerste ritten onder het zadel.

Een samenwerking met de eigenaar tijdens de trainingsperiode is daarom van cruciaal belang want samen vormen jullie het toekomstige droomteam!

http://https://www.youtube.com/watch?v=VzwPmQeNHLk&t=48s

Contact

Wat kan ik voor jou betekenen?