Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meerdaagse training: Het Jonge Paard

26 januari @ 14:00

In mijn werk kom ik met veel mensen in aanraking die een jong paard hebben wat (net) gestart is maar waarmee ze nog steeds tegen problemen aanlopen. Denk bijvoorbeeld aan het nog niet zelfstandig op kunnen stappen, niet met andere paarden in de rijbaan kunnen rijden, een paard wat erg tegen de hand of het been komt en gaat staken of juist een paard wat erg schrikachtig is en waar je heel ‘stil’ op moet zitten.

Al deze ‘problemen’ kunnen we onderverdelen in twee groepen:

  1. Spanningsproblemen: Het paard durft nog niet op ons te vertrouwen en wij niet op ons paard.
  2. Communicatieproblemen: Wij begrijpen ons paard niet en het paard begrijpt ons niet.

Speciaal voor deze paarden organiseert Annemarie een cursus die bestaat uit 2 weekenden van vrijdagmiddag tot zondagmiddag. Zo heeft iedereen de tijd om tot rust te komen op de locatie en hebben de deelnemers met elkaar alle tijd om te gaan bouwen aan een basis van vertrouwen zodat het rijden weer iets wordt waar we naar uit kijken in plaats van tegenop zien! Het is een intensieve cursus met veel persoonlijke aandacht en daarom is er plek voor maximaal 4 personen.

Iedere combinatie is weer anders maar we gaan beginnen bij het begin: wat hebben wij en de paarden nodig om ontspannen en met plezier te kunnen rijden en wat mist er nog?

Na het theoretische gedeelte zullen we een individueel plan maken voor alle paarden afhankelijk van de issues die er zijn. We beginnen allemaal met grondwerk omdat we daar de basis leggen voor het rijden. Alleen als we op de grond groen licht krijgen van ons paard gaan we verder naar het rijden. Annemarie zal jullie bij iedere stap begeleiden en indien nodig demonstreren.

DATA
26,27,28 januari
23,24,25 februari

Aankomst vrijdagmiddag 15.00 tot zondagmiddag, geen vaste eindtijd.

INVESTERING
€ 1250,-

Overnachting paard en mens (gedeeld appartement), alle maaltijden en alle lesuren zijn inbegrepen.

AANMELDEN

Stuur een e-mail naar info@horsemanship-academy.nl

Gegevens

Datum:
26 januari
Tijd:
14:00

Locatie

Horsemanship Academy
Onderduikersweg 2a
De Bult, Nederland
+ Google Maps