Reviews

“Ik ben zo blij dat ik een andere weg ingeslagen ben met hem, ik heb mezelf echt wel eens afgevraagd of het allemaal wel goed ging komen. Annemarie heeft altijd het volste vertrouwen in ons gehad en mij verzekerd dat het goed zou komen.
En kijk ons nu eens gaan, Annemarie had inderdaad gelijk! Ik heb zoveel geleerd door deze trainingen. Over mezelf, over Oxbow, maar ook over de theorie die erachter zit. Hoe paarden leren en waarom ze doen zoals ze doen. Deze lessen kan ik meenemen voor alle paarden die nog voorbij gaan komen de rest van mijn leven.”

Martine van Dijk

“Annemarie heeft bij ons meerdere jonge paarden gestart. Het bijzondere is dat dit voor ons allemaal heel erg natuurlijk aanvoelde en de samenwerking eigenlijk vlekkeloos verliep. Voor mij persoonlijk was het een opluchting om te merken hoe makkelijk en vertrouwd de paarden werden door het grondwerk met Annemarie. Een start zoals deze is zo belangrijk en alles bepalend voor een paard. Ze staan hierdoor zoveel zelfverzekerder in het leven, wat het voor ons als mens ook zoveel makkelijker maakt om fijn met hen samen te kunnen werken. Ik ben ervan overtuigd dat dit niet alleen door Annemarie haar vakmanschap komt, maar ook door de manier waarop ze de paarden benadert; altijd vol liefde en met een positieve insteek. Ik ben nog dagelijks blij en dankbaar voor de start die onze jonge paarden gehad hebben met haar en neem dit mee in mijn werk met alle paarden, zowel op de grond als in het zadel. Er is zoveel overlap tussen grondwerk en dressuur rijden en ik ben blij dat we dat samen naar elkaar toe kunnen brengen.”

Romy van der Schaft

“Omdat ons eigen gefokte meisje voor mij heel kostbaar is wilde ik graag dat ze een goede start kreeg. Ik had haar zelf al wat op de grond gewerkt, maar ik voelde gewoon dat het een snelle dame was en daardoor durfde ik het laatste stukje niet zelf te doen. Ook op de grond kreeg ik vaak net niet voldoende ontspanning. Dus ging ik op zoek naar iemand die niet alleen grondwerk belangrijk vindt maar ook dressuurmatig hetzelfde denkt. Annemarie is echt een fijn mens, ze neemt de tijd en hield me fijn op de hoogte van het proces. Het zadelmak maken ging eigenlijk heel vlot en Annemarie kreeg ook echt ontspanning in mijn snelle Nadivah! Ik vergeet nooit meer mijn eerste ritje op haar: ze was natuurlijk nog heel groen maar ze voelde zo safe! Annemarie is echt een vakvrouw die met veel rust, duidelijkheid en liefde werkt. Ook met de moeder van Nadivah ben ik grondwerk gaan doen. Ze bouwt erg snel spanning op door haar traumatische verleden en sluit zich dan helemaal af. Annemarie legde al snel de vinger op de zere plek en samen konden we Ezra helpen om ook in haar spanning nog zelf te blijven nadenken. Ik ben super tevreden!”

Mirjam Blokker

“Tijdens het zadelmak maken van mijn paard Nova kwam ik erachter dat zij in haar schulpje kroop. Ze dacht niet meer voorwaarts en werd soms een beetje narrig omdat wij elkaar niet goed begrepen. Dit was het laatste wat ik wilde. Ik wilde een fijne start onder het zadel, zodat het voor Nova ook leuk bleef. Via via ben ik bij Annemarie terecht gekomen. Annemarie heeft ervoor gezorgd dat Nova op een leuke, positieve manier zadelmak is gemaakt. Ik heb hier nog elke dag profijt van. Naast het stukje zadelmak maken heeft Annemarie Nova nog veel meer geleerd. Omdat Annemarie mij erg heeft betrokken bij het proces zijn we samen als team gegroeid. Toen Nova terug kwam had ik echt het idee dat ik een ander paard had, zoveel meer rust en ontspanning in haar lijf. Ik had geen betere start onder het zadel kunnen wensen en raad het echt iedereen aan!”

Noëmi de Ruiter

“Had ik Annamarie maar eerder leren kennen! Annemarie is echt een vakvrouw met paarden en wat mij betreft echt een kanjer met jonge en/of sensibele paarden! In het voorjaar van 2021 heeft Annemarie mijn toen 4 jarige ruin Mackenzy (v. Ferdeaux) zadelmak gemaakt. Met heel veel rust, vertrouwen en plezier is Mac aan zijn carrière als sportpaard begonnen. Na 6 weken kon ik al aan een lang teugeltje opstappen en wegrijden! Ik ben nog nooit zo makkelijk op een paard gestapt wat net zadelmak is. Vanaf dag één gaf het zo’n vertrouwd gevoel dat ik echt iedereen kan aanraden om paarden zadelmak te laten maken door Annemarie!
Inmiddels is Mackenzy ruim een jaar onder het zadel maar heb ik nog altijd baat bij de trainingen en lessen van Annemarie. Ondanks dat Mac een sensibel paard is die dingen snel spannend vindt, hebben we dankzij Annemarie zoveel handvaten gekregen dat Mac mij volledig vertrouwt en dat we altijd met plezier trainen.”

Milou Faber

“Sinds een aantal jaren hebben Doutzen (kwpn merrie) en ik “horsemanship-les” van Annemarie. Indertijd had ik dressuurles, maar wilde ik naast het rijden meer uit de relatie tussen mij en mijn paard halen. Zonder stres en druk, want daar werden we allebei niet blij van. En daar kwam Annemarie in beeld. De vaardigheden die ik met de lessen van Annemarie heb geleerd, werken eigenlijk door in alles wat ik met m’n paarden doe. Ik heb daardoor veel meer feeling en band met Doutzen gekregen. Annemaries lessen hebben mij vooral geholpen bij het buiten rijden. Mijn doel was om zelfstandig en relaxed te kunnen buiten rijden én om solo te kunnen starten bij de TREC wedstrijden. En dat is gelukt, daar ben ik ontzettend trots op en dankbaar voor! Inmiddels heeft Doutzen een mooie zoon, Panache. Volgend jaar zal Panache gestart worden en gaan we met Doutzen mooie audities Parelli level 3 en 4 opnemen. Genoeg input voor meer lessen 😉”

Dorien Baas

“Ik heb contact gezocht met Annemarie, nadat ik positieve verhalen had gehoord en gelezen over haar manier van werken met verschillende paarden. Mijn paard had ik op dat moment net 2 jaar en ik was zoekende in hoe ik hem beter kon leren begrijpen en met meer ontspanning kon trainen.
Zo wilde ik er naar toe werken dat hij niet zo hoog in de spanning komt en leren hoe ik die spanning kan omzetten naar ontspanning en vertrouwen. Door helemaal bij de basis te beginnen en in kleine stappen nieuwe oefeningen toe te voegen, heb ik in een korte tijd al zo’n positief verschil ervaren!
Ik vind het heel bijzonder hoe snel en goed Annemarie mijn paard kan lezen, met hem communiceert. En vervolgens mij kan uitleggen wat zij ziet en mij nieuwe vaardigheden aanleert waardoor ik niet alleen minder problemen ervaar, maar ook echt meer kan genieten van elk contactmoment dat ik met mijn paard heb.
Tijdens het werken met mijn paard vind ik het bijzonder om aan de kleine signalen te zien hoe hij aan het verwerken is wat hij leert en te zien hoe trots hij is op zichzelf!
Waar hij eerder uit een soort gewoonte en gedragspatroon in de spanning kon doorschieten, zie en merk ik nu dat hij nadenkt, andere keuzes maakt en hier steeds minder hulp bij nodig heeft. Ik heb hier tijdens het rijden ook nu al zoveel profijt en plezier van! Niet alleen is zijn uitstraling en gedrag positief veranderd, ook is hij in zijn hele lijf losser en meer ontspannen waardoor hij in de dressuur veel fijner is geworden!
Ik kan echt zeggen dat mijn paard in afgelopen periode zichtbaar gelukkiger en meer ontspannen is geworden! Ik waardeer de manier waarop Annemarie met paarden werkt enorm, ze weet haar kennis goed over te brengen en ik vind haar manier van werken een absolute meerwaarde voor zowel mijn paard als mijzelf!”

Esther van Egtmond

“Annemarie heeft mij geholpen met mijn paarden. Ik heb er geen moment spijt van gehad dat ik haar gebeld heb, in plaats van een reguliere africhtingsstal. Mijn paard was niet zo makkelijk in de omgang en ik heb weleens getwijfeld of ik er goed aan deed om hem te houden. Hij is wat brutaal en kon zó intimiderend zijn dat ik er weleens bang voor was.
Annemarie neemt de tijd die nodig is om te bereiken wat ze wil, ze houdt daarbij rekening met wat het paard en eigenaar aan kan/nodig heeft. Altijd vanuit rust en een positieve instelling maar wel met duidelijkheid en connectie! De mindset van mijn paard en mij is zo veranderd dat we gewoon fijn kunnen rijden. Hij blijft natuurlijk een echte macho maar ik heb geleerd hoe er mee om te gaan. Zo fijn dat dit werkt bij alle paarden, ik kan met deze manier ook weer verder met mijn andere jonge paard!”

Hannie de Boer