Trainingspaarden

Alles wat je wilt weten

Leuk dat je meer wilt weten over de mogelijkheid om jouw paard te laten trainen door Annemarie. Op deze pagina vind je alle praktische informatie. Logisch dat je alles wilt weten over dit belangrijke proces voor jouw paard én voor jou. Heb je nog een vraag? Wil je meer weten? Neem gerust contact met mij op.

Praktische informatie

Tarief
Het tarief per 6 weken is € 1700,- exclusief 9% BTW. Alle kosten zijn hierbij inbegrepen: de stalling (€ 345,- per maand), de verzorging en alle trainingen en lessen.

Locatie en verzorging
De paarden staan overdag van 8.00 tot 17.00 in een eigen, ruime paddock met onbeperkt toegang tot ruwvoer. In de nacht staan de paarden op stal met een laag stro en krijgen ze indien gewenst naast het ruwvoer ook basisbrok bijgevoerd, afhankelijk van de wensen van de eigenaar en de behoeftes van het paard.

Trainingen en trainingsduur
De paarden worden gemiddeld genomen 4-5 keer per week getraind. De minimale trainingsperiode is 6 weken. Daarna wordt in overleg besproken hoeveel tijd er verder nog nodig is.
Ter indicatie: het gemiddelde paard blijft 2 a 3 maanden. Voor een herstart is dit minimaal 3 maanden.

Proces en tempo
Belangrijk om te weten is dat het proces en het tempo bepaald worden door het paard. Het is vooraf niet mogelijk om te bepalen wat het paard, wanneer kan.

Zeker in de laatste fase van training (dit is vaak de laatste maand) is een intensieve samenwerking met de eigenaar, in de vorm van lessen een voorwaarde, omdat Annemarie jullie zo goed mogelijk wil voorbereiden op de stap terug naar huis en de toekomst samen! Voor de ene eigenaar is dit gemakkelijker dan de ander en daarom zal de start en duur hiervan tijdens het startproces met Annemarie afgestemd worden.

"A partnership for life."

Deze blije ruiters gingen je voor:

Annemarie heeft bij ons meerdere jonge paarden gestart. Het bijzondere is dat dit voor ons allemaal heel erg natuurlijk aanvoelde en de samenwerking eigenlijk vlekkeloos verliep. Voor mij persoonlijk was het een opluchting om te merken hoe makkelijk en vertrouwd de paarden werden door het grondwerk met Annemarie. Een start zoals deze is zo belangrijk en alles bepalend voor een paard. Ze staan hierdoor zoveel zelfverzekerder in het leven, wat het voor ons als mens ook zoveel makkelijker maakt om fijn met hen samen te kunnen werken. Ik ben ervan overtuigd dat dit niet alleen door Annemarie haar vakmanschap komt, maar ook door de manier waarop ze de paarden benadert; altijd vol liefde en met een positieve insteek. Ik ben nog dagelijks blij en dankbaar voor de start die onze jonge paarden gehad hebben met haar en neem dit mee in mijn werk met alle paarden, zowel op de grond als in het zadel. Er is zoveel overlap tussen grondwerk en dressuur rijden en ik ben blij dat we dat samen naar elkaar toe kunnen brengen.

Romy van der Schaft

Omdat ons eigen gefokte meisje voor mij heel kostbaar is wilde ik graag dat ze een goede start kreeg. Ik had haar zelf al wat op de grond gewerkt, maar ik voelde gewoon dat het een snelle dame was en daardoor durfde ik het laatste stukje niet zelf te doen. Ook op de grond kreeg ik vaak net niet voldoende ontspanning. Dus ging ik op zoek naar iemand die niet alleen grondwerk belangrijk vindt maar ook dressuurmatig hetzelfde denkt. Annemarie is echt een fijn mens, ze neemt de tijd en hield me fijn op de hoogte van het proces. Het zadelmak maken ging eigenlijk heel vlot en Annemarie kreeg ook echt ontspanning in mijn snelle Nadivah! Ik vergeet nooit meer mijn eerste ritje op haar: ze was natuurlijk nog heel groen maar ze voelde zo safe! Annemarie is echt een vakvrouw die met veel rust, duidelijkheid en liefde werkt. Ook met de moeder van Nadivah ben ik grondwerk gaan doen. Ze bouwt erg snel spanning op door haar traumatische verleden en sluit zich dan helemaal af. Annemarie legde al snel de vinger op de zere plek en samen konden we Ezra helpen om ook in haar spanning nog zelf te blijven nadenken. Ik ben super tevreden!

Mirjam Blokker

Tijdens het zadelmak maken van mijn paard Nova kwam ik erachter dat zij in haar schulpje kroop. Ze dacht niet meer voorwaarts en werd soms een beetje narrig omdat wij elkaar niet goed begrepen. Dit was het laatste wat ik wilde. Ik wilde een fijne start onder het zadel, zodat het voor Nova ook leuk bleef. Via via ben ik bij Annemarie terecht gekomen. Annemarie heeft ervoor gezorgd dat Nova op een leuke, positieve manier zadelmak is gemaakt. Ik heb hier nog elke dag profijt van. Naast het stukje zadelmak maken heeft Annemarie Nova nog veel meer geleerd. Omdat Annemarie mij erg heeft betrokken bij het proces zijn we samen als team gegroeid. Toen Nova terug kwam had ik echt het idee dat ik een ander paard had, zoveel meer rust en ontspanning in haar lijf. Ik had geen betere start onder het zadel kunnen wensen en raad het echt iedereen aan!

Noëmi de Ruiter

Had ik Annamarie maar eerder leren kennen! Annemarie is echt een vakvrouw met paarden en wat mij betreft echt een kanjer met jonge en/of sensibele paarden! In het voorjaar van 2021 heeft Annemarie mijn toen 4 jarige ruin Mackenzy (v. Ferdeaux) zadelmak gemaakt. Met heel veel rust, vertrouwen en plezier is Mac aan zijn carrière als sportpaard begonnen. Na 6 weken kon ik al aan een lang teugeltje opstappen en wegrijden! Ik ben nog nooit zo makkelijk op een paard gestapt wat net zadelmak is. Vanaf dag één gaf het zo’n vertrouwd gevoel dat ik echt iedereen kan aanraden om paarden zadelmak te laten maken door Annemarie!
Inmiddels is Mackenzy ruim een jaar onder het zadel maar heb ik nog altijd baat bij de trainingen en lessen van Annemarie. Ondanks dat Mac een sensibel paard is die dingen snel spannend vindt, hebben we dankzij Annemarie zoveel handvaten gekregen dat Mac mij volledig vertrouwt en dat we altijd met plezier trainen.

Milou Faber